Agder Gruppen introduserer XCMG i Norge og Sverige

Agder Gruppen introduserer XCMG i Norge og Sverige – har allerede solgt for 100 millioner kroner

Agder Gruppen blir importør og forhandler av XCMG, verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner.

– Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen. Og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden, sier konsernsjef Svein Arne Uppstad.

XCMG ble etablert i 1943 og er blitt en tungvekter i det internasjonale markedet. Nå ønsker det verdensomspennende konsernet å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter og satsing på innovasjon og batteridrift, noe som er i tråd med Agder Gruppens grønne satsing.

– XCMGs solide produktportefølje vil styrke Agder Gruppen i det norske og svenske markedet, sier Uppstad, og legger spesielt vekt på hvor langt framme produsenten er kommet i forhold til elektrifisering og serieproduksjon av batteri-maskiner.

Han forteller at det allerede er solgt XCMG-maskiner for nærmere 100 millioner kroner i Norge, i løpet av de få ukene som er gått siden kontrakten ble underskrevet.

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et stort nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge.

Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

-Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked. Det er en ære å samarbeide med Agder Gruppen, slik at vi i fellesskap kan utvikle det nordiske anleggsmaskinmarkedet, sier han.

Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.

Country Manager Philo Pei fra XCMG (t.v.) og konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen.