Aktuelt

Svein Ove Espeland skal lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen

Med 36 års erfaring fra anleggsbransjen er Svein Ove Espeland (56) håndplukket til å lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen. Konsernet overtar den etablerte virksomheten Anlegg og Industriteknikk på Frekhaug, i romslige lokaler med verksted og butikk for  anleggsbransjen – samt ni ansatte.

(5.10.2022): Med oppkjøpet av Anlegg og Industriteknikk etablerer Agdergruppen sin niende avdeling i Norge på kort tid.

– Det er mange i bransjen som har ventet på at Agder Gruppen skal etablere seg i Bergen, sier den nye avdelingssjefen Svein Ove Espeland.

Han ser fram til at spenningen nå blir utløst, så han kan konsentrere seg om jobben – og få hilst på de ansatte som han skal ta over etter forrige eier. Det var Geir Henning Nygard som etablerte Anlegg og Industriteknikk i 2002, og som har drevet selskapet siden. Helsemessige årsaker har gjort at han har solgt virksomheten til Agder Gruppen.

Det er altså en ferdig organisasjon, i full drift, med gode, grønne tall, som blir overtatt av den nye eieren Agder Gruppen. Konsernet har i løpet av få år befestet seg som den største totalleverandøren innen salg- og utleiesegmentet i Norge og Sverige, og har lokalavdelinger på løpende bånd langs kysten fra Oslo i øst til Førde i vest. Men ett sentralt «hull» har manglet på kyststripa: nemlig Bergen.

– Vi er veldig glad for å ha fått på plass en avdeling i Bergen. Her får vi enda en «one stop shop», med et fullt operativt anleggssenter, med både butikk og serviceorganisasjon. Og med ansettelsen av Svein Ove Espeland som leder for denne avdelingen er vi godt rigget for ytterligere vekst i et veldig viktig område, sier daglig leder av Agder Gruppen, Svein Arne Uppstad, som styrer konsernet med over 170 ansatte fra hovedkontoret i Kristiansand.

Espeland har mange år bak seg som maskinkoordinator og maskinsjef i tunnelindustrien for Mesta, som salgssjef i Sandvik og de siste årene i Protec Consult. Tobarnsfaren fra Indre Arna rakk så vidt å feire ferdig 30-års bryllupsdag før han måtte brette opp ermene og ta fatt på sin nye stilling. Han var ikke i tvil da han ble headhuntet av Agder Gruppen.

– Jeg har lenge vært imponert over hva Agder Gruppen har klart å få til. Det er mange selskaper som klarer å vokse fort, men dette konsernet har i tillegg vokst kontrollert, det virker veldig ordentlig og jeg har ikke hørt et eneste negativt ord i bransjen om Agder Gruppen, skryter Espeland om sin nye arbeidsgiver.

Han mener det er gode utsikter for at Agder Gruppen kan markere seg som en sterk aktør innen salg- og utleiemarkedet også i den ekspansive regionen på Vestlandet, med tanke på de mange store prosjektene som skal gjennomføres det neste tiåret, f.eks. Sotra-sambandet, E 16 Arna – Voss og de mange utvidelsene av Bybanen i Bergen.

For tidligere eier Geir Henning Nygard var det viktig å finne en overtaker som ønsket å utvikle livsverket hans videre, etter at selskapet Anlegg og Industriteknikk i fjor oppnådde 30 millioner i omsetning.

– Etter 20 år er det med blandede følelser jeg trekker meg tilbake. Men det er takket være de ansatte at vi er kommet dit vi er i dag, og de fortjener å få nye eiere som er fremoverlent. Agder Gruppen har vist gang på gang at de kan skape resultater, de har vilje, muligheter og ikke minst økonomi til det. Derfor valgte jeg å tilby dem å kjøpe selskapet, fordi jeg stoler på at de kan utvikle det videre på en god måte, sier Nygard.

Relatert