Per Kristian Kirkbakk ny avdelingsleder i Kristiansand

Per Kristian Kirkbakk (42) startet i januar 2024 som leder for Agder Anleggsenters avdeling i Kristiansand.
42-åringen holder fortsatt på å venne seg av med å gå i uniform. Etter et tosifret år i Forsvaret er det mye som er annerledes uten Kongens klær. Men Kirkbakk er flink til å tilpasse seg nye utfordringer i arbeidslivet.
Han trådte sine barnesko i Trondheim, men allerede som 17-åring flyttet han på hybel i Bodø, for å gå 2. og 3. klasse på flymekanisk linje på videregående – og har aldri sett seg tilbake siden. Han var fast bestemt på å bli flymekaniker i Forsvaret, og etter læretid, befalskole og luftkrigsskole ble drømmen oppnådd – med fagbrev som jetmotormekaniker.
Men noe statisk yrkesliv passer ikke for denne karen. De siste to tiårene har han rukket å fylle opp CV-en med en imponerende bucketlist av utfordringer. Først til Afghanistan, hvor han i tre måneder var ansvarlig for helikopterne som sørget for medisinsk evakuering av norske soldater. Deretter som sivilt ansatt Key Account Manager i Aker Solution, med ansvar for oljeriggene til Maersk, før ferden gikk tilbake til Forsvaret. Han har vært teknisk sjef for flyvedlikeholdet av Forsvarets fly på Gardermoen og skolesjef for profesjonsutdanningen på Kjevik. Og midt mellom alt dette tok han seg tid til nok et tre måneders utenlandsoppdrag, som FN-stasjonert i Mali, med det overordnede ansvaret for det norske Hercules transportflyet til FN-bataljonen.
– Motivert for å prøve noe annet, sier han om – ja, akkurat: Motivasjonen for å søke i Agder Gruppen. Så lenge det er innenfor det tekniske, hvor han føler seg aller mest komfortabel. Mye er likevel gjenkjennbart, forteller han, og tenker på både verksted og vedlikehold. Og ikke minst salgsbiten og ettermarkedsarbeid som har han god erfaring med fra jobben i Aker.
-Det er god driv i Agder Gruppen, med utrolig mange flinke folk og en levende gründerånd tilstede, sier han.
Privat finner han stor glede i å trene både løping og styrke sammen med sin kone, gå tur med golden retrieveren Obie og følge opp døtrene på 13 og 16 år som begge spiller håndball. Familien har bodd i Kristiansand siden 2005.