Leier fire anleggsmaskiner på langtidskontrakter

«Agder Gruppen var best på pris, leveringsevne og oppfølging. De hadde rett og slett de beste tilbudet», sier Henrik Tunhøvd i Givas, som gleder seg over ikke mindre enn fire leie-maskiner fra Agder Rental.

Inn mot de dype skoger mot svenskegrensen, i Kongsvinger-traktene, er selskapet Givas i gang med å grave og legge fem kilometer med ledningsnett for kloakk. Arbeidet pågår på strekningen fra Skotterud til Magnor. Prosjektet kommer til å ta to år, og skal etter planen være ferdig i februar 2024.

Det interkommunale selskapet som står for arbeidet dekker Kongsvinger, Nord Odal, Grue og Eidskog kommuner.

– Tidligere har vi hatt en eldre maskinpark. Vi har ikke hatt anledning til å foreta store investeringer. Derfor er leie et utmerket alternativ for oss, sier avdelingsleder anlegg i Givas, Henrik Tunhøvd.

Maskinførerne Sondre Snekkerhaugen og Tommy Holtet er godt fornøyd med maskinene fra Agder Gruppen.

Anbud

Givas var ikke helt ukjent med leiemarkedet, fra et tidligere prosjekt. Men denne gang ønsket de å leie i større skala, og Agder Gruppen gikk seirende ut av anbudsrunden på maskinleie.

Det endte med en kontrakt på leie av fire anleggsmaskiner: En Volvo 300, en Cat 318, Volvo L25 hjullaster og Hydrema dumper.

-Til nå har vi bare gode erfaringer med Agder Gruppen. De har moderne og nytt utstyr, er opptatt av at det skal være «up to date» – og så gir de god oppfølging. Det siste er veldig viktig for oss, sier Tunhøvd.

Nytt renseanlegg

Det har tidligere vært ett renseanlegg på Skotterud og ett på Magnor. Nå skal begge disse legges ned, og erstattes med et nytt på Magnor. Ledningsnettet for kloakk skal i all hovedsak erstattes på hele den fem kilometer lange strekningen, selv om en liten bit kan gjenbrukes (6 km nytt av totalt 7 km).

Prosjektet innebærer også at noen kilometer ledning skal skiftes ut for kommunens private vannverk, som legges i de samme grøftene.

Når rørsystemet er lagt blir det en tre måneder lang testperiode hvor pumpesystemet for kloakk skal testes.

For selskapet Givas er dette et stort og omfattende prosjekt, som omfatter omtrent 15 personer på anlegget, samt 5-6 gravemaskiner og 3-4 lastebiler. Ledningsarbeidet er kostnadsberegnet til 40 millioner kroner.

-Vi har valgt å dele strekningen opp i seks parseller. Tre av dem tar vi selv, mens de tre andre er fordelt til andre selskaper på en rammeavtale, forteller Tunhøvd.

Avdelingsleder anlegg i Givas, Henrik Tunhøvd.

God erfaring

For Glenn Atle Løvtjernet i Agder Gruppen har det vært en god erfaring å leie ut et såpass stort kvanta til samme kunde.

-På forhånd fikk vi anledning til å presentere oss på en fagdag som Givas arrangerte. De ønsket at vi skulle legge frem hva vi kan tilby av maskiner og utstyr, samt fortelle litt om produktene vi selger og leier ut.

-Det er gøy å kunne få til en avtale med sånne selskaper som Givas og kunne bistå med både stort og smått, slik at kunden faktisk får det slik de ønsker, sier Løvtjernet, og kan konstatere at denne kunden totalt til nå har leid ikke mindre enn åtte maskiner med diverse ekstrautstyr – som det også er gitt dokumentert opplæring på.

Løvtjernet legger vekt på at utleie er kostnadseffektivt.

-Ved å leie vil man slippe store investeringskostnader i en maskin som du kanskje ikke får bruk for store deler av året. I tillegg slipper du vedlikehold og service av egen maskinpark – og ikke minst lagring.

Kontakt meg

Vennligst fyll inn alle påkrevde felt (*) for at vi skal kunne ta kontakt med deg.

"*" obligatorisk felt

Hva ønsker du tilbud på?*
Navn*
Bruk nedtrekksmenyen for å velge den avdelingen som passer best for deg å få kontakt med. Agder Gruppen har ni avdelinger i Norge og én i Sverige.

Jeg ønsker å bli kontaktet på

Velg foretrukket alternativ nedenfor
Ring meg gjerne i følgende tidsrom