- En fryd med WL70 på snøkjøring

 

En av Elverums største maskinentreprenører fryder seg over det siste tilskuddet til maskinparken, en Wacker Neuson WL70 – som har vist seg å være perfekt til snørydding.

-Stor hytte, rask transporthastighet, liten, smidig og kjapp maskin, oppsummerer Espen Danielsen. Han er daglig leder i familiebedriften Danielsen Gravemaskindrift som er lokalisert i Heradsbygd i Elverum, og som har eksistert siden 1982.

Det finnes knapt en vei i Elverumsområdet som Danielsen-selskapet ikke har brøytet eller strødd i årenes løp. Kontraktene øker i takt med maskinparken, og oppdrag i både Trysil, Kongsvinger og Tynset står på listen, i tillegg til Elverum, hvor de har brøyting/strøing på skoler, barnehager, idrettsplasser og parkeringsplasser.

Derfor må utstyret være i orden. Og WL70-maskinen til Wacker Neuson, som selskapet kjøpte av Agder Gruppen i vinter, er særdeles godt tatt imot blant sjåførene i bedriften. Sjåfør Anders Nyborg skryter uhemmet:

-God komfort i hytta, god plass, god stol med mange justeringsmuligheter, lett tilgjengelig joystick, godt varmeapparat, egen aircondition i taket og varme i bakruta, er noe av det han trekker fram som pluss med WL70-en.

Daglig leder Espen Danielsen fremholder spesielt kombinasjonen av den smidige maskinen med vinterhjul og fleksibelt snøryddingsutstyr (som skjæret med bredde fra 180 til 375 cm) som gjør det mulig å komme inn på smale gangveier i barnehager og smyge seg mellom garasjer – samtidig som man kan operere på mye større flater, som veier og p-plasser.

-Utstyret vi har kjøpt er Stark snøskjær, klappvingskuffe, strømaskin, kost, pallegafler og skuffe. Det dekker alt vi har av behov, sier Danielsen.

Danielsen Gravemaskindrift ble stiftet i 1982 av Espens far, Geir Danielsen. I dag har selskapet 27 ansatte, og oppdragsmengden øker jevnt og trutt. Nå har de over 200 årlige oppdrag, og registrerer en trend med at at jobbene blir større og mer omfattende. Selskapet har en langt kundeforhold til Agder Gruppen, og har kjøpt både maskiner og utstyr tidligere.

Selskapets maskinpark er variert og består i dag av totalt 18 gravere, 8 hjullastere, 5 traktorer, 1 lastebil, 2 traktorgravere, 1 dumper og 3 hjulgravere.