Ny daglig leder i Agder Anleggsenter

Kristian Spernes ny daglig leder i Agder Anleggsenter

Kristian Spernes (46) er ansatt som daglig leder i Agder Anleggsenter i Agder Gruppen-konsernet. Den tidligere toppspilleren i basket kommer fra stillingen som daglig leder i Gjerde & Byhring AS.

Spernes startet i jobben 1. mars, og opererer fra Agder Gruppens avdeling på Frogner nord for Lillestrøm. Herfra skal han styre både denne og andre avdelinger i Norge og Sverige. Det er i dag over 100 ansatte som sorterer under Agder Anleggssenter, den største enheten i konsernet.

– Jeg opplever en stor anerkjennelse og beundring i bransjen over det Agder Gruppen har fått til på kort tid. Vi blir virkelig oppfattet som en sterk og seriøs aktør, sier Spernes etter sin første uke i sjefsstolen.

Kristian Spernes er gift, trebarnsfar og bosatt i Nittedal nord for Oslo. Han har siviløkonomutdanning fra Norges Handelshøyskole og har lang erfaring som leder, først i Norsk Scania og senere i Møller Bil-systemet, før han kom til Gjerde & Byhring AS (Bridgestone Norge). Han har også spilt basket på toppnivå i seks år for hhv. Ammerud Basket og Ulriken Eagles.

-Nyttig å ha med seg et godt utviklet konkurranseinstinkt inn i maskinentreprenørbransjen?

-Det viktigste jeg har tatt med meg fra toppidretten er verdien av å være lagspiller. Og så har jeg lært at resultater slett ikke kommer gratis, sier Spernes. Han er blant annet levende opptatt av at bedriftens verdier må implementeres og brukes som en rettesnor i det daglige arbeidet.

Spernes ser et stort potensiale for vekst i et enormt stort marked, som han mener Agder Gruppen bare har nådd en brøkdel av. Han er opptatt av å sikre en fortsatt positiv utvikling i selskapet, samtidig som han ønsker å ta vare på initiativet og spiriten som han oppfatter preger avdelingenes ansatte i dag. Han er opptatt av å sette ting i system og trekke opp en tydelig retning.

-Det er essensielt å ta vare på den gode kompetansen, sørge for at vi fortsatt er serviceinnstilt og at vi har god kontroll på produktet. Det viktigste er tross alt at vi skal være her for kundene våre.