Aktuelt

Icon Capital blir aksjonær i Agder Gruppen 

Investeringsselskapet Icon Capital kjøper omkring 20 prosent av aksjene i Agder Gruppen gjennom en rettet emisjon. Kristiansand-selskapet tilføres dermed betydelig kapital til fortsatt utvikling og vekst. 

Gründerne Else Berit og Svein Arne Uppstad vil fortsatt ha den største eierposten i konsernet. 

Icon Capital har ambisjon om å øke sin eierandel ved å tilføre ytterligere vekstkapital i løpet av eierperioden. 

Agder Gruppen-konsernet er totalleverandør innen salg, utleie og utvikling av maskiner og utstyr til anleggsbransjen, og har i dag 10 avdelinger i Norge og Sverige. Omsetningen passerte 1 milliard kroner i 2021. 

Investeringen bidrar til å akselerere Agder Gruppens allerede svært positive reise ved å tilføre ytterligere midler til investeringer i utstyr, utvikling og muligheter. Dette betyr at vi kan fortsette å vokse og utvikles mot vår visjon om å bli Nordens ledende totalleverandør i anleggsbransjen. Investeringen er derfor en gledelig nyhet, spesielt for våre 220 medarbeidere, sier daglig leder Svein Arne Uppstad. Han mener det er en stor tillitserklæring at et anerkjent investeringsselskap som Icon Capital har valgt å gå inn med en så stor satsing i Agder Gruppen. 

-Å få inn en aktør med finansielle muskler og kompetanse gjør at vi sammen kan utvikle oss i den retning vi ønsker, uten at det skal gå på bekostning av kremmerånden som hele tiden har ligget som en grunnmur i selskapet, understreker Uppstad. 

-Vi er svært imponert over det Agder Gruppen har fått til siden oppstart. I et marked i sterk vekst, har selskapet levert høykvalitets produkter og tjenester til noen av Nordens mest velrenommerte kunder. Med sin innovasjonskultur, kremmerånd og serviceinnstilling er selskapet unikt posisjonert til å videreutvikle sin ledende posisjon i en bransje i sterk endring. Vi er svært stolte over nå å få være med å bidra til å realisere selskapets visjon om å bli Nordens ledende totalleverandør innen anleggsbransjen, sier Ole Martin Lauritsen, adm. direktør i Icon Capital. 

Fakta om Icon Capital 

Icon Capital er et norskeid investeringsselskap som i over 20 år siden oppstart har levert stabilt gode resultater med fokus på vekstselskaper i Norden. Selskapets porteføljeselskaper omsetter i dag for ca. NOK 6 milliarder og har totalt omkring 4,000 ansatte i Norden. 

Fakta om Agder Gruppen 

Agder Gruppen ble etablert i Kristiansand i 2015 og har i dag i rundt 220 ansatte, fordelt på 10 avdelinger i Norge og Sverige. Agder Gruppen-konsernet er totalleverandør innen salg, utleie og utvikling av maskiner og utstyr til anleggsbransjen, og omsatte for over 1 milliard kroner i 2021. Eiergruppen i selskapet vil etter overnevnte investering bestå av grunnleggerne (Svein Arne og Else Berit Bø Uppstad), Icon Capital, Stangeland Gruppen AS, TT Invest AS og Kjell Vidar Hamre. 

Relatert