Mennesker bak maskinene

Fikk den gode Wacker-følelsen

Tor Gunnar Svendsen (51) fikk en helt spesiell opplevelse da han satte seg inn i sin første Wacker Neuson-gravemaskin i fjor.

Dette var nemlig noe helt annet enn det han var vant med fra tidligere. Gjennom et langt liv med pukk og stein og grus og jord har han stiftet bekjentskap med et ukjent antall gravemaskiner – fra et ukjent antall produsenter. Kresen blir man også med tiden. Men maskinføreren fra Greipstad utenfor Kristiansand ble umiddelbar Wacker-frelst. Nå skryter han av Wacker Neuson-følelsen til alle han kjenner.

-Den er veldig stabil, fin på hydraulikken, har god rekkevidde – og er god å sitte i. Ja, jeg er kjempefornøyd, konkluderer han om fem-tonneren ET58.

Ettårsjubileum

– 14. mars har jeg faktisk ettårsjubileum sammen med denne, legger han til. I løpet av tiden han har disponert ET58-modellen har han vridd om tenningsnøkkelen hver eneste arbeidsdag. Opptil 14 timers dager på det mest hektiske. Nå runder han straks 1000 aktive timer bak spakene.

Tor Gunnar startet å jobbe for Kristiansands-entreprenør Olav Martin Sørlie i fjor. Første jobb var i en 6-tonner. Ikke lenge etter måtte han gå til sjefen og si at han savnet en rototilt. «Det kommer en ny maskin til deg om en uke», var svaret.

Begeistret

Tor Gunnar ble positivt overrasket fra første dag i gule graveren. Og begeistringen har blitt større og større.

– Den er overraskende sterk med tanke på størrelsen. Komforten er helt på topp. Snill på drivstoff er den også, legger han til.

Tidligere har Tor Gunnar arbeidet bl.a. for Franzefoss pukk og Avfall Sør Bedrift. I løpet av det siste året har han hatt mange oppdrag for sin nye arbeidsgiver i Kristiansand og området rundt. Arbeidsoppgavene har variert fra anleggelse av stier til muring av natursteinsmurer.

Nylig startet han på anleggsområdet til nye Wilds Minne skole på Lund, der det skal graves og settes ned et ukjent antall lysfundamenter.

Wacker Neuson-maskiner

Flere mennesker bak maskinene