Flere velger å leie batteri-gravemaskiner

Dette sier våre kunder

Stadig flere entreprenører velger å leie gravemaskiner som går på batteri. Ikke bare til små prosjekter – men også til de helt store.

Miljøgevinsten er enorm – og utviklingen går raskt. Nå er det mulig å leie batteri-gravemaskiner til de fleste oppdrag.

TT Anlegg leier 8-tonner

Sørlandets største entreprenør, TT Anlegg, er en av mange aktører som leier el-gravere fra Agder Gruppen. De har leid en batteridrevet 8-tonner Hitachi Zeron fra Agder Gruppen til en flere måneder lang kontrakt på et prosjekt i sentrum av Kristiansand. Hver dag siden i vår har el-graveren vært i bruk på et av byens største anleggsprosjekter, Gartnerløkka, der E 18 og E 39 møtes. Her har TT Anlegg en stor kontrakt for Statens Vegvesen.

Strengere miljøkrav har skapt et økende behov for el-maskiner. Men det er ikke nødvendigvis den beste løsningen å eie sin egen el-graver. For med en kontinuerlig utvikling kan det være vel så fornuftig å leie.

Oppdaterte maskiner

-Risikoen for at en innkjøpt el-graver blir utdatert nærmest før den blir tatt i bruk vurderes som stor av mange. Derfor blir løsningen heller å leie, sier driftsleder i TT Anlegg, Ove Urevatn.

-I vårt selskap foretrekker vi helst å eie våre egne maskiner, og så leier vi på toppene. Men når det gjelder el-gravemaskiner er bildet litt annerledes. Vi regner med at slike maskiner fort blir foreldet. Så da leier vi heller, forteller Urevatn.

Agder Gruppen har via sitt utleieselskap Agder Rental gjennomført store utvidelser i maskinparken av batteri-gravemaskiner som er fordelt rundt i Norge. Det er alt fra 25-tonnere, til 10-tonnere, 8-tonnere og el-gravere på 1,7 tonn i porteføljen. Enda flere står på trappene til å bli kjøpt inn.

Batteri-graverne kan benyttes på anlegg og i miljøer uten strøm. Foreløpig er det relativt kort levetid på batteriene, men for å få optimalisert den aktive tiden graverne kan være i drift er det nå også mulig å få leid 20 fots battericontainere i tillegg, forteller leder i Agder Rental, Tore Haukali Hansen.

Dette er hurtigladestasjoner med et CCS ladesystem på 150 kW, hvor man i praksis kan lade i matpausen. Slike batteripakker leveres av Atlas Copco.

Elektriske anleggsmaskiner til leie gjennom Agder Gruppen

Kontakt meg

Vennligst fyll inn alle påkrevde felt (*) for at vi skal kunne ta kontakt med deg.

"*" obligatorisk felt

Hva ønsker du tilbud på?*
Navn*
Bruk nedtrekksmenyen for å velge den avdelingen som passer best for deg å få kontakt med. Agder Gruppen har ni avdelinger i Norge og én i Sverige.

Jeg ønsker å bli kontaktet på

Velg foretrukket alternativ nedenfor
Ring meg gjerne i følgende tidsrom

Cat 320 i et sandtak

CAT 320 NG Z-line

Gravemaskin Hitachi Zeron i et sandtak.

Hitachi Zeron ZE85US-6

Elektrisk fravemaskin Hitachi Zeron i arbeid med grøftegraving i Kristiansand, Slottsquartalet i bakgrunnen.

Hitachi Zeron ZE85US-6EL

To like elektriske gravemaskiner ved siden av hverandre, Wacker Neuson EZ17e.

Wacker Neuson EZ17e, elektriske minigravere.

Den elektriske gravemaskinen Volvo EC 230 EJ foran betongvegg.

Volvo EC 230 EJ, elektrisk gravemaskin.

Gravemaskin CAT 320 foran Agder Gruppens lokaler i Kristiansand.

Cat 320 NG Z-line