Drammen (Malleus)

Telefon 417 84 040 / 921 17 000

Gilhusveien 19, 3414 Lierstranda

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag kl. 07 – 16

Et supermarked for anleggsutstyr

Malleus Maskin er et offensivt selskap med lang historie og en solid posisjon i Drammen. 

«Et supermarked for anleggsutstyr» liker de å omtale seg selv som. Beskrivende, for her kan man få tak i alt fra de største maskiner, via slaghammere og rivningsutstyr, og ned til de aller minste slangekoblinger. Fra 2021 ble selskapet en del av Agder Gruppen, og kan dermed skilte med å være en komplett totalleverandør til anleggsbransjen.

Drammen-avdelingens største konkurransefortrinn er en enorm stor lagerkapasitet på den 20 mål store tomta på Gilhus i Lier. Selskapet setter sin ære i å føre et rikt utvalg reservedeler, både innen meisler og slitestål. De fleste merker skaffes umiddelbart, direkte fra hylle, noe som har reddet mang en entreprenør opp gjennom årene. 

Størst på pigghammere

Et av firmaets hovedprodukter er hydrauliske pigghammere. På dette området har Malleus opparbeidet seg et solid rennomé, og er markedsledende i Norge, med tyske Epiroc og koreanske DandA som leverandører. Det finnes ingen andre i Norge som er større på salg og utleie av pigghammere i alle størrelser og prisklasser enn Malleus i Drammen.

Malleus har eget spesialverksted for hydrauliske hammere, i tillegg til eget sveiseverksted og egen slangeservice-avdeling.

Selskapet har også en komplett portefølje av Wacker Neuson-produkter, og importerer bl.a. Stark brøyteutstyr, Emiliana drivstofftanker og Gauss-magneter til gravemaskiner, for å nevne noe. 

111 tonn tenner

I over 20 år har Malleus hatt en finger med i spillet som direkte eller indirekte utstyrsleverandør til de fleste anleggsprosjekter på Østlandet av en viss størrelse. Selskapet Malleus Maskin ble etablert i 1999, og ble innlemmet som en del av Agder Gruppen i oktober 2021, sammen med søsterselskapet Malleus Utleie.

I tillegg til å være markedsledende i Norge på pigghammere har Malleus Norges største lager av meisler. Her kan du til og med få spesiallagede meisler fra eget verksted. For å illustrere omfanget: Det siste året er det levert 400 meisler og 111 tonn tenner fra lagerhallene på Gilhus. Bare til 40-tonns beltegravere er det solgt 2000 tenner siste år.

Avdelingen i Drammen importerer fra Italia (ni leverandører bare fra Italia), Tyskland, Kina, Korea, Finland, Østerrike, Sverige og Tyrkia.

Malleus er forøvrig innkjøpsenhet for Agder Gruppen på alt av pallegafler, pigghammere, tenner, klyper og dielseltanker. Etter ankomst Drammen sendes varene videre ut til alle Agder Gruppens avdelinger. Det samme gjelder også for alle Powerscreen-maskinene som skal ut til det norske markedet. De leveres først til Drammen.

Malleus holder i dag til i lokaler på tilsammen 1100 kvm, fordelt over flere bygg på Gilhus i Lier, like ved Drammensfjorden. Men kommunen holder på å fylle ut masser i fjorden like utenfor kontorvinduene, for å bygge boliger i det som skal bli Norges største stedsutviklingsprosjekt, Fjordbyen. Dermed må Malleus snart på flyttefot.

Administrasjon

Salg

Verksted

Utleie